Hubbers Hubbers

Kolenkit door Prof. dr. Ir. Franz P. Ribbenkast

Hubbers interieurmakers

Kolenkit en asla


Ach, hoe sterk kan ik, Franz Parcifal Ribbenkast, terugverlangen naar mijn gelukkige jeugd. Voordat studie en teleurstelling mijn brein bezoedelden. Toen de schoonheid van een lege kolenkit en een volle asla me nog kon ontroeren. Alles wat ik geleerd heb in verre vreemde landen zou ik willen inleveren voor één dag naast de kolenkachel van mijn ouders. Met een boek van Arendsoog, een kopje thee en de zang van mijn zussen. Iedereen met een kloppend hart op de juiste plaats zal deze mijmering meevoelen. “Geduld moppie”, zegt Jacobien, mijn vriendin uit Oude Pekela vaak. (Ze is al honderd jaar weduwe, dus ik hoef haar niet anders te noemen, maar dit tussen haakjes zoals u ziet.) “Geduld moppie, het kind keert echt wel terug in jou. Dat merk ik elke dag meer.” Deze aankondiging stemt me niet vrolijk, dus ter zake.

Wat vindt u nou van die hang naar vroeger? Je huis inrichten met verouderde en functieloze troep, het combineren van toen en nu? Het zal u duidelijk zijn dat ik weinig heb met nostalgische ouwe zooi. Alles noemen ze nu vintage. Tweedehandse kleding, antiek ogend meubilair en splinternieuwe gitaren die lijken op jaren zestigmodellen van Fender en Gibson. Typisch voorbeeld van: plak een deftig etiket op iets ouds en het nieuwe prijskaartje is gerechtvaardigd.

We leven nu. De wereld draait mét, en niet om ons. Daarom ben ik voor een duurzaam interieur. Tijdloos mooi, gebruiksvriendelijk en zo oerdegelijk dat het over 100 jaar nog als nieuw is. Een interieur waarin bewoners na u comfortabel, luxe én enorm vintage kunnen wonen en werken. Waarin het verleden aanwezig is als een goede geest die waakt over wat was, is en nog komt. Het is met een gevoel van diepe voldoening dat ik aan het einde van deze zoektocht naar ons buitenste binnenste uitkom bij Hubbers interieurmakers. Een bedrijf dat draait om visie en bezieling. Dat vandaag het vintage van morgen maakt. Voor u. U hoeft alleen nog maar te genieten.

Huiselijke groet, prof. dr. ir. Franz P. Ribbenkast