Ontwerp van een keuken

Steeds meer mensen willen af van standaardmaten en modules en kiezen ervoor om van de keuken een unieke ruimte te maken.

Een goed keukenontwerp is daarbij onmisbaar. Maar als alles mogelijk is, waar moet u dan in hemelsnaam beginnen? Interieurarchitecte Lonneke vertelt u wat er zoal bij komt kijken als u kiest voor een keukenontwerp bij Hubbers interieurmakers.

“De eerste keuze die u moet maken is meteen de belangrijkste”, vertelt interieurarchitecte Lonneke. “Wat is de beschikbare ruimte? Want dat wordt tenslotte het speelveld voor het ontwerp.”

Gebruiksgemak

Een belangrijke factor waar Lonneke rekening mee houdt tijdens het ontwerpproces is het gebruiksgemak. Naast dat een keuken er esthetisch goed uit moet zien, moet een keuken ook voorzien zijn van een praktische indeling. Tijdens het ontwerpproces houdt de interieurarchitecte van Hubbers interieurmakers daarom rekening met de denkbeeldige keukendriehoek; de verbinding tussen het spoelgebied, koelkast en kookgebied.

De sfeer van uw keuken

Het materiaal en de kleur van de keukenkasten en werkblad bepalen uiteindelijk de sfeer van uw keuken. Door de uitvoerige mogelijkheden in materialen, kleuren en beslag creëren we de stijl die aansluit bij uw wensen en woonomgeving.

Vergeet de aansluitpunten niet!

Plaats u uw keuken in een nog te bouwen woning of gaat u voor een complete keukenrenovatie? Beide biedt u de mogelijkheid te kiezen waar de aansluitpunten voor elektra en water aan wilt leggen. Bij een gedeeltelijke renovatie moet er soms rekening worden gehouden de bestaande aansluitpunten te volgen. Dit beperkt u bij de keuze van een keukenindeling. Op het keukenontwerp van Hubbers interieurmakers wordt correct en heel precies de aansluitpunten aangegeven. Dit voorkomt dat er in een later stadium verplaatsing moet plaatsvinden, dit kost namelijk veel moeite en geld.

Benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor een keukenontwerp bij Hubbers interieurmakers? Interieurarchitecte Lonneke maakt graag een vrijblijvende afspraak voor een kennismakingsgesprek. Samen met u zet ze uw keukenwensen om in beeld.

Uw ontwerp laten realiseren?

Heeft u al een ontwerp en bent u op zoek naar de juiste partij om uw ontwerp te laten realiseren. Onze realisatie afdeling ontvangt u graag in ons atelier om de mogelijkheden te bespreken.

De 3 voordelen van een maatwerk keuken

Wat is het verschil tussen een gewone keuken en een maatwerk keuken?

We leggen het graag aan u uit aan de hand van drie voordelen.

Unieke integratie in uw interieur

Wij vinden dat een keuken niet een op zichzelf staand object is. De keuken moet mooi aansluiten bij de rest van het interieur. Dit kan alleen met maatwerk keukens. Het materiaal uit uw interieur gebruiken we bijvoorbeeld ook in uw keuken. Of wellicht sluit uw keuken naadloos aan op de inbouwkast. Wij hebben ideeën genoeg en we realiseren ze ook voor u.

Perfect passend

Een maatwerk keuken is heel erg geschikt voor ruimtes met moeilijke hoeken of schuine wanden. Maatwerk keukens hebben namelijk geen beperking in maat en vorm. Passtukken en loze ruimte komen op deze manier niet voor in uw keuken. Door maatwerk toe te passen halen we alles uit de beschikbare ruimte.

hubbers interieurmakers keuken op maat

Nog meer vrijheid in materiaal

Dacht u dat u bij een standaard keuken veel te kiezen had? Met een maatwerk keuken heeft u pas echt alle vrijheid. Elk materiaalsoort, kleur of beslag is mogelijk. In onze werkplaats maken we van elk materiaalsoort een prachtige keuken

Benieuwd wat een maatwerk keuken voor u kan doen? Laat u op onze website inspireren of vraag vandaag nog één van onze interieurarchitecten om advies.

De tijd verandert, een huis verandert mee

Een villa uit de jaren ’90 ondergaat een gedaanteverwisseling

De oude eigenaar verhuist naar een appartement, de nieuwe eigenaren willen een huis van deze tijd. De tijd verandert, een huis verandert mee.

Hubbers interieurmakers tekende verrassende oplossingen. Verbond ruimtes met elkaar, zowel horizontaal als verticaal. Licht en ruimte van binnen naar buiten, van buiten naar binnen. En natuurlijk een gezond binnenklimaat. Mooie betimmeringen en meubilair, mooie kleuren en materialen. Alles tot in detail voorbereid en passend binnen budget.

De sloper is al vertrokken, een team van betrokken vakmensen is gestart met het maken van een prachtige villa, een villa van deze tijd.

Zwart deurbeslag speelt in op trend

Al springen deurkrukken in huis vaak niet meteen in het oog, wanneer de juiste harmonie getroffen word tussen deurbeslag en deur worden er elementen toegevoegd die het interieur een stukje spannender en completer maken.

De nieuwe trend zwart is niet nieuw in de sierbeslag wereld, het bestaat althans al jaren. Men weet het alleen steeds meer te waarderen en in vrijwel ieder interieur toe te passen. Neem bijvoorbeeld de combinatie van zwart deurbeslag tegen een wit gekleurde deur: twee uiterste kleuren die juist zo goed samen gaan.

Afbeelding van wit geschilderde deur met zwart deurbeslag van Intersteel

Het zorgt voor een contrastrijk effect.

Van de voordeur, via de gang naar de andere woonvertrekken; voor iedere ruimte zijn er zwarte accessoires in de markt beschikbaar. Denk hierbij aan veiligheidsbeslag, deurknoppen, wc-rozetten en deurstoppers met een scala aan variaties in vorm en-/of stijl.

Afbeelding van wit geschilderde deur met zwart deurbeslag van Intersteel

Afbeelding van wit geschilderde deur met zwart deurbeslag van Intersteel
Afbeeldingen www.intersteel.nl

Het leuke van deze elementaire kleur is dat ze in bijna alle interieurs toepasbaar zijn. Of uw interieur nu modern of een landelijk tintje heeft… Zwart kan altijd.

Ook nieuwsgierig geworden naar wat de mogelijkheden bij u thuis zijn? Laat u adviseren door Hubbers interieurmakers, en neem vrijblijvend contact op.

De Hubbers interieurmakers deurgreep

Uniek, puur en multifunctioneel

De Hubbers interieurmakers deurgreep is een ontwerp van Hubbers en wordt exclusief voor Hubbers gegoten en speciaal toegepast op Hubbers producten.

  • Unieke greep voor schuif- taats- draai- en kastdeuren
  • Gemaakt van detiro legering
  • Toepasbaar vanaf 18mm deurdikte
  • Geschikt voor volledig tussen wanden geplaatste schuifdeuren
  • Biedt ruimte aan tocht- en aanslagprofielen
  • Onzichtbare bevestiging

De slimste route van woonwens naar droomhuis

Zaterdag 15 april vindt de jaarlijkse Woonbeurs Nijmegen plaats in Concertgebouw de Vereeniging.

In diverse stands presenteren makelaars, woningcorporaties en ontwikkelaars wat er te koop en te huur is in de regio Nijmegen. Na het kiezen van een woning, appartement of bouwlocatie gaan veel mensen tevreden naar huis. Jammer, want ze slaan een belangrijke stap naar duurzaam woongeluk over: het raadplegen van een interieurarchitect. Een gemiste kans vinden de interieurarchitecten van Hubbers interieurmakers. Die weten als geen ander wat er mogelijk is binnen de grenzen van uw woonruimte en budget. Vergeet standaardindelingen, omarm de verrassing en zet de doorslaggevende stap naar úw droomhuis.

Het team van Hubbers interieurmakers combineert respect voor het ontwerp van de ontwikkelaar met wensen van de bewoner. De teamleden hebben kennis van (bouw)techniek, (binnenhuis)architectuur en styling, maar ook het vermogen buiten de lijntjes te kleuren. Door in een vroeg stadium uw dromen te verwoorden, maken wij met creativiteit en kunde van elke woning úw woning.

Visual presenatie van Hubbers interieurmakers tijdens de woonbeurs in de Vereeniging Nijmegen
Sneak preview beursstand Hubbers interieurmakers

Dus moet alles anders? Wilt u uitbreiden? Verbouwen? Heeft u behoefte aan iemand die verder denkt dan het casco? Ga eens praten met onze interieurarchitecten Ton, Anja of Lonneke tijdens de woonbeurs Nijmegen. U benoemt uw woonwensen en samen schrijven we ze op in uw persoonlijke Hubbers notitieblok.

Datum: zaterdag 15 april
Tijd: van 11:00 uur tot 15:00 uur
Locatie: Concertgebouw De Vereeniging
Adres: Keizer Karelplein 2D, 6511 NC Nijmegen
De toegang is gratis

Techniek, de stap tussen ontwerp en eindproduct

Techniek, de stap tussen ontwerp en eindproduct

De nieuwste editie van Nijmegen Business, het zakelijke netwerkplatform van de regio Nijmegen, is dinsdag 7 maart gepresenteerd bij De Goffert Hospitality & Events tijdens een druk bezochte netwerkborrel. Ook Hubbers interieurmakers was vertegenwoordigd. Deze editie een artikel over Techniek, de stap tussen ontwerp en eindproduct:

De maakindustrie is de laatste jaren enorm veranderd. Ontwerp- en verkoopmethodes zijn in grote lijnen hetzelfde gebleven, maar de techniek om een idee om te vormen in iets verkoopbaars heeft een enorme vlucht genomen. Automatisering heeft productie en kwaliteit verhoogd, ook Hubbers interieurmakers – veertig jaar geleden begonnen als ambachtelijke meubelmakerij – gebruikt de modernste digitale technieken als schakel tussen ontwerptekening en productieafdeling.

Onze nieuwe computer gestuurde CNC boor frees machine

Onze nieuwe computer gestuurde CNC boor frees machine. Deze machine wordt rechtstreeks vanuit ons tekenprogramma op kantoor aangestuurd. Hierdoor kunnen we efficiënt en zorgvuldig hoogwaardig op maakt gemaakt meubilair produceren.

Toch zijn kennis, kunde en liefde voor het vak nog steeds de basis van elk product dat de werkplaats van Hubbers interieurmakers verlaat. Ook plaatsing bij de klant vergt ouderwets vakmanschap en improvisatievermogen om tot een optimaal resultaat te komen. Bij Hubbers interieurmakers zijn de nieuwste technieken een middel om een eeuwenoud doel te dienen: een tevreden klant.

Het Rietveld-Schröderhuis

Bron van inspiratie: het Rietveld-Schröderhuis.

Zo’n zomerdag waarop je onder een enorme boom witbier wilt drinken. En appen met je nieuwe vriendin. Zo’n lome dag die traag als stroop in de eeuwigheid drupt. Een dag waarop elke beweging stolt. Maar Ton Hubbers beslist anders.

blog_bron_van_inspiratie_het_rietveld_schroderhuis_01

Afbeelding: Het Rietveld Schröderhuis www.centraalmuseum.nl – Ernst Moritz

Het is vakantie, dus wil hij met buurman Bart, sferoloog Kees en veelschrijver Bas naar het Schröderhuis. Naar dat kunstwerk om in te wonen. Dat ijkpunt uit 1924, een meesterwerk dat de Nederlandse architectuur voorgoed veranderde. Nog altijd een bron van inspiratie voor architecten en ontwerpers. Ook voor Ton.

Het Rietveld-Schröderhuis, het begin van samenwerking en uiteindelijk liefde tussen ontwerper Gerrit Rietveld en weduwe Truus Schröder-Schräder. Het staat na bijna een eeuw nog fier als… nou ja, als een huis. Een heel bijzonder huis waar dagelijks bewonderaars uit binnen- en vooral buitenland zich vergapen aan de ideeënrijkdom van een genie en zijn muze.

In een koele auto rijden we over smeltend asfalt naar de Prins Hendriklaan in Utrecht. Parkeren, uitstappen en een stukje wandelen.

Daar staat het. Wit. Veel glas. Gevels die schijnbaar bestaan uit losse vlakken, maar die wonderlijk genoeg een harmonieus geheel vormen. Geplakt tegen een fantasieloze rij herenhuizen uit het begin van de vorige eeuw. Of het gisteren is gebouwd. Strak. Eigenzinnig. Maar vooral mooi. Tijdloos mooi. Ontroerend mooi.

We staan buiten en vertellen elkaar anekdotes. Als de Van Rossems uit Millingen wijzen we naar details. Binnen vallen we van de ene verrassing in de andere. In elke ruimte warm en koud stromend water, een badkamer met badkuip, verplaatsbare wanden op de bovenverdieping. Een goederenlift. Een gids die vlekkeloos Engels spreekt. Naast de Millingse Van Rossems bestaat het gezelschap uit twee Hagenezen, de rest is buitenlander. De twee Hagenezen maken zich vooral druk om hun parkeertijd die bijna op is. “Straks krijgen we weer een bon van zo’n bout”, waarschuwen ze elkaar in plat Haags. De buitenlanders blijven maar vragen. De gids antwoordt.

En wij genieten.

Van het hoekloze raam dat een riant uitzicht op de verre omgeving garandeerde. Nu niet meer, In 1924 lag het huis nog aan de rand van de stad. Nu is het opgeslokt. Over een naastgelegen viaduct raast een constante verkeersstroom over een weg waarboven de hete lucht nerveus vibreert.

Na uren van verwondering stappen we weer in de auto. We rijden door Utrechts buitengebied op zoek naar een terras. In Wijk bij Duurstede eten we uitsmijters die we wegspoelen met lokaal gebrouwen bier.

Thuis zit het huis nog in ons. We fietsen naar het Vossegat in Rinderen. Daar drinken we wit bier onder een enorme es. Daar eten we bitterballen en mosselen.

Ik app met mijn vriendin.

Het huis zit in me.

En in de drie andere Millingse Van Rossems.

De dag drupt traag als stroop in de eeuwigheid.

 

Bas van der Hoeven

Zoals het klokje thuis tikt

Zoals het klokje thuis tikt …

Tijdens vakantie in het Schwarzwald een prachtige koekoeksklok gezien. Deze leek ons mooi te passen in een interieur van een van onze opdrachtgevers.

Eigentijds. Prachtig kersenhout en wonderschoon ajour figuratie met vogeltjes die op een Escher- achtige wijze uit de takkenstructuur tevoorschijn komen. En natuurlijk de koekoek die elk uur- en half uur vanachter het luikje tevoorschijn komt en met twee orgelpijpjes en een blaasbalgje de bekende koekoek blazen.

Een berichtje met foto verzonden en nu, een week later, hangt het aan de muur. Zoals het klokje thuis tikt………

De moraal; ook in onze vakantie doen we inspiratie op en zijn we in de weer voor opdrachtgevers.

Gewoon;  omdat we het leuk vinden.

 

Houtbeitel en kroontjespen

Bas van der Hoeven was journalist voor dagblad De Gelderlander. Voor deze krant schreef hij ruim tien jaar columns. In Eerste Streken en Droompijn zijn 120 van zijn stukjes gebundeld. Na een bezoek aan de nieuwe Hubbers website schreef Bas de column ‘Houtbeitel en kroontjespen’.

In mij woelt een diep verlangen dat door opsluiting, uitsluiting en insluiting zwelt tot ondraaglijke zwaarte. Vandaag laat ik het los: ik zou willen schrijven zoals het team van Hubbers interieurmakers interieurs bedenkt en bouwt. Waarom? Dat zal ik proberen uit te leggen.

Blog_Houtbeitel_Kroontjespen

‘De pen is machtiger dan het zwaard’ is een internationaal erkend aforisme. De uitspraak ‘een vaardig gehanteerde houtbeitel brengt zelfs kroontjespennen tot zwijgen’, ben ik nog nergens tegengekomen. Jammer.

Na dit intro is de fijnproever al overtuigd. Mijn proza heeft alles wat de bouwkunst van Hubbers interieurmakers ontbeert: krullen, tierlantijnen, feesttoeters en alarmbellen. Juist daarom vind ik dit verhaaltje hier helemaal op z’n plaats. Om te laten zien hoe het niet moet en anderzijds te beschrijven hoe het kan.

Om de vergelijking door te trekken zou ik interieurs van Hubbers willen vergelijken met een boek. De kaft als toegangsdeur. Bij binnenkomst herken je onmiddellijk het werk van de meester en toch treed je een nieuwe wereld binnen. Een wereld die wordt gekenmerkt door eenvoud. Bedrieglijke eenvoud zou ik zelfs willen zeggen, want achter strakke fronten schuilen complexe constructies, hoogwaardige technieken en bezield vakmanschap. Kunstzinnige interieurs, tijdloze meesterwerken die ook nog eens gebruiksvriendelijk zijn. Een lade of kast wordt pas opbergruimte als je zacht op het frontje drukt. Handgrepen en kunstgrepen passen niet meer in het strakke ritme van Hubbers’ vormenpoëzie. De beeldtaal van Hubbers interieurmakers heeft zich sterk ontwikkeld sinds oprichter Ton Hubbers een gespecialiseerd team rond zich heeft verzameld. Daardoor kan hij zich alleen met ontwerpen bezighouden. Met de wensen van opdrachtgevers als uitgangspunt gumt hij net zo lang tot alleen de onmisbare lijnen overblijven.

Het resultaat?
Krachtige eenvoud.
Meesterlijk maatwerk.
Tijdloze schoonheid.
Dagelijks gebruiksgenot.
Een investering in onbetaalbare liefde voor het leven.
Dus duurzamer dan het woord duurzaam.

Zo, mijn diepste verlangen is er uit. Jammer dat ik nog steeds zoveel woorden nodig heb om een beetje in de buurt te komen van de zeggingskracht van één foto op deze site. Ik ga schaven aan mijn schrijfstijl.

Bas van der Hoeven