De 5 mooiste interieurs voor de zorg

Een moderne zorginstelling of ziekenhuis is niet alleen ingericht op goede zorg maar wil ook een fijne plek bieden aan gasten en werknemers. We zien dat steeds meer interieurs gericht zijn op comfort en een frisse kleurrijke uitstraling hebben. We zetten voor u vijf zorg interieurs op een rij ter inspiratie.

1. Multifunctioneel zorggebouw in Ede

In het Gelderse Vallei Ziekenhuis in Ede is een nieuw zorggebouw en centrale hal gebouwd. Deze hal verbindt de oudbouw met het nieuwe gebouw. We hebben balies, pantry’s, kasten, bed achterwanden, scheidingswanden, banken, verpleegunits en nog veel meer gerealiseerd naar ontwerp van De Jong Gortemaker Algra architecten. De frisse groene en paarse tinten geven het gebouw een eigentijdse uitstraling.

Bekijk het hele project: Interieur Gelderse Vallei Ziekenhuis Ede.

Maatwerk interieur wachtruimte ziekenhuis gelderse vallei ede

2. Balie’s, maatwerk kasten en pantry’s voor Pluryn in Nijmegen

Voor zorginstelling Pluryn hebben we een ontwerp van Eric van Beuningen van Croonen gerealiseerd. Rustige houttinten vormen een mooi contrast met de warm gele kleuraccenten. U zou niet zeggen dat u een zorginstelling binnenloopt; witte wanden zijn niet te vinden.

Bekijk het hele project: Pluryn Nijmegen

Maatwerk pantrymeubel draaideuren lades grijs achterwand geel ledverlichting hoofdkantoor pluryn nijmegen

3. Wachtruimte voor Canisius Wilhelmina Ziekenhuis

We hebben voor dit ziekenhuis meegeholpen met het realiseren van onder andere meubels voor de wachtruimtes en balies. De afdeling Radiologie bestaat uit verschillende modaliteiten, waar gewerkt wordt met de nieuwste technieken. Bij het ontwerp van 2Doubleyou is extra aandacht besteed aan de processen binnen de ruimte en de processen tussen de ruimten onderling. Iedere modaliteit heeft een eigen uitstraling gekregen.

Bekijk het hele project: Canisius Wilhelmina Ziekenhuis

Maatwerk zitbanken gezondheidszorg canisius ziekenhuis nijmegen

4. Hoofdentree balie Radboud UMC

De nieuwe balie van het Radboud UMC is een echte blikvanger. Wij realiseerden het ontwerp van Suzanne Holtz. De achterwand en het plafond zijn gemaakt van western red cedar.

Bekijk het hele project: Hoofdentree Radboud UMC

Receptiebalie gezondheidszorg radboudumc hoofdentree nijmegen

5. Interieur huisartsenpraktijk Westeraam

Ook hier heldere kleurgebruik in een zorginstelling. Dit is een interieur realisatie voor huisartsenpraktijk Westeraam. Het ontwerp van het interieur is gemaakt door Michel van Heereveld en de uitvoering van het vaste meubilair heeft Hubbers interieurmakers voor hun rekening genomen. Door het consequent toepassen van materialen, vormentaal en kleur heeft het meubilair iets eigens gekregen en verbindt het de verschillende ruimtes met elkaar tot een geheel.

Bekijk het hele project: Interieur huisartsenpraktijk Westeraam

Maatwerkmeubilair wachtkamer zitbanken huisartsenpraktijk westeraam elst

Wilt u graag uw kantoor voorbereiden op de anderhalve meter samenleving? Uiteraard zijn er tijdelijke oplossingen te bedenken. Maar durf eens vooruit te denken. Hoe gaan wij na deze crisis om met ons werk? En hoe kunnen we onze werkomgeving daarop inrichten?

Van werkplek naar ontmoetingsplek

Doordat mensen nu langere tijd thuis werken, komen we erachter dat dit in veel gevallen een prima oplossing is. We bellen, mailen en videobellen meer en blijven hiermee met elkaar in contact. Bijkomend voordeel is dat we minder kilometers rijden. Dit is beter voor het milieu en kost minder tijd en geld.

In de toekomst zal thuiswerken veel meer geaccepteerd zijn dan voor de crisis. Het kantoor wordt minder een werkplek maar meer een plek om elkaar te ontmoeten. Voor overleg, voor samenwerken of gewoon voor een kop koffie.

Kijk op een andere manier naar het kantoor

We moeten anders gaan denken over de ruimtes in het kantoor. Want medewerkers zullen het op een andere manier gaan gebruiken. We geven enkele voorbeelden.

Vierkante meters maximaal benutten

Doordat we meer afstand moeten houden zijn bijvoorbeeld kantines sneller vol. Deze ruimte zal hierdoor doorlopend gebruikt worden voor de lunch. Dit geldt ook voor vergaderruimtes. Er zullen overleggen in kleinere samenstellingen plaatsvinden. Door de ruimte en tijd efficiënt te benutten kunt u toch maximaal gebruik maken van de vierkante meters.

Een kantoorinterieur met een andere functie

Een modern kantoor bestaat uit onder andere werkplekken en concentratieplekken. Maar wat gebeurd er als er minder mensen op kantoor zijn? Dan wordt het stiller op de werkplek waardoor afzonderlijke concentratieplekken niet meer nodig zijn. Deze plekken zijn dan juist weer geschikt voor bijvoorbeeld video overleg.

En zo zijn er nog meer situaties te bedenken die vragen om nieuwe inzichten en een andere aanpak. Daarom pleiten wij voor een weldoordachte aanpak in plaats van korte termijn oplossingen.

Kantooraanpassingen; denk vanuit lange termijn

Wilt u een weldoordacht plan voor uw kantoor? Dan is het belangrijk om vragen te stellen over hoe uw kantoor gebruikt zal worden in de toekomst. Want dat het zal veranderen is zeker. Denk na over welke processen nu gedwongen anders lopen en wat u hiervan wilt behouden.

Hubbers interieurmakers denkt in mogelijkheden. Een frisse blik van buiten uw organisatie geeft inzichten die bruikbaar zijn voor de lange termijn. Daarom komen we graag met u in contact. En geven advies over wat er in uw specifieke situatie het beste werkt. Want ieder kantoor vraagt om maatwerk oplossingen.

We helpen door nieuwe inzichten te geven in de inrichting van uw kantoor, ontwerpen de best passende oplossingen en realiseren dit bij u op locatie. Uiteraard hebben wij zelf ook maatregelen genomen, zodat wij de montage veilig kunnen uitvoeren.

Neem hier contact op met de specialisten van Hubbers.

Zoals bij veel bedrijven werken ook wij zoveel mogelijk thuis. Onze interieurarchitecten werken dus ook vanuit huis. De medewerkers in de werkplaats en in de montage werken wel op de zaak en op locatie. Ze houden zich uiteraard aan de regels die door de overheid aangereikt zijn. Dit betekent dat we, ondanks de situatie, ook in deze tijd veel voor u kunnen betekenen. Heeft u juist nu wensen of ideeën voor uw interieur? Dan denken we graag met u mee!

Stappenplan naar uw droominterieur

Heeft u ideeën of wensen voor uw interieur? Een prachtige nieuwe keuken of de badkamer renoveren? We helpen u graag! Hieronder leest u ons stappenplan dat we de komende tijd volgen.

 1. Kennismaken
  Een goed idee heeft een goed gesprek nodig. Met videobellen komen we toch in contact en luisteren we naar uw wensen. Een bijkomend voordeel; als het om de woning gaat waar u bent, kunt u ons direct een digitale rondleiding geven door het huis.
 2. Ontwerpen
  Onze interieurarchitecten hebben thuis dezelfde mogelijkheden om te ontwerpen als op kantoor. U mag gewoon de allerhoogste kwaliteit verwachten, zoals u van ons gewend bent. Eventueel zullen we een keer bellen of u een tekening door wilt sturen of een maat op wilt nemen. Deze maten en tekeningen zijn voorlopig. Als het ontwerp definitief is komen wij bij u thuis inmeten voor de exacte maten. Dit doen we altijd in overleg en rekening houdend met de voorgeschreven maatregelen.
 1. Presenteren
  Uiteraard presenteren we graag onze visie op uw wensen. Ontwerpschetsen sturen we digitaal door en bespreken we digitaal. Stalen en proefstukjes sturen we per post zodat u ook een gevoel krijgt bij het materiaal.
 1. Uitwerken en realiseren
  Als het ontwerp definitief is kunnen onze medewerkers ook zonder problemen het ontwerp uitwerken in een calculatie en werktekening. De werkplaats en de montage mogen gewoon doorwerken volgens de overheidsregels. Dus vanaf dit punt is er voor u niets wat anders is.

 

Zoals u merkt is alles mogelijk bij Hubbers. Want we vinden het belangrijk dat we in deze bijzondere tijden toch u verder kunnen helpen. Dus heeft u een vraag? Wij staan voor u klaar!

Interieurarchitect of binnenhuisarchitect?

Er worden verschillende termen gebruikt voor het beroep interieurarchitect. Zo noemen mensen het binnenhuisarchitect, interieurontwerper, interieurstylist of interieurarchitect. Maar zijn er verschillen tussen deze termen? Jazeker! We leggen je graag uit hoe dit zit.

Binnenhuisarchitect én interieurarchitect zijn beschermde titels

Je mag jezelf niet zomaar architect, notaris of advocaat noemen. Dit zijn officiële titels en die zijn beschermd. Dit geldt ook voor de titel interieurarchitect. Deze titel is sinds 1987 beschermd.

Binnenhuisarchitect is volgens het architectenregister een synoniem voor interieurarchitect. Hier gelden dezelfde regels voor. De term interieurontwerper en interieurstylist zijn daarentegen geen beschermde titels. Iedereen mag een bedrijf starten en zich zo noemen.

Wat moet je doen om interieurarchitect te worden?

Om interieurarchitect te worden moet je zowel een bachelor- als masteropleiding doorlopen. Vervolgens moet je twee jaar als interieurarchitect werken voordat je je mag inschrijven in het architectenregister. Bij Hubbers werken twee interieurarchitecten die dit traject doorlopen hebben en deze titel dus officieel mogen dragen.

Wat doet een interieurarchitect/binnenhuisarchitect?

Een interieurarchitect is verantwoordelijk voor de binnenzijde van een gebouw of woning. Vroeger werd de interieurarchitect ingeschakeld als de architect klaar was met zijn ontwerp. Tegenwoordig wordt de interieurarchitect in een vroeg stadium betrokken bij het proces. De binnenzijde van een gebouw is namelijk net zo belangrijk als de buitenzijde.

Onze interieurarchitecten zijn vooral bezig met het (her)indelen van ruimtes. Een ontwerp moet logisch zijn, makkelijk in gebruik en moet aansluiten op de sfeer die de opdrachtgever wenst. Maar er gebeurt nog veel meer. Een interieurarchitect heeft veel kennis van materialen, weet hoe je een ruimte moet verlichten en houdt zelfs rekening met akoestiek.

Maar de allerbelangrijkste opdracht is om de wens of droom van de opdrachtgever te vertalen naar een concreet plan. We zijn trots op deze quote van een klant:

“Ze hebben precies begrepen wat ik voor ogen had.

Zo had ik het zelf niet kunnen verzinnen”

Wat doet een interieurstylist/interieurontwerper?

Een interieurstylist houdt zich vooral bezig met de details van een woning. Denk aan de kleur kussens op de bank, welke vaas er in de kast komt en de keuze voor de planten. We durven wel te stellen dat zonder interieurstyling een ruimte niet echt af is. Daarom verzorgen we ook dit gedeelte van het proces als de opdrachtgever erom vraagt.

Wilt u onze interieurarchitecten ontmoeten?

Wilt u ook een goed interieuradvies? Neem dan contact op en vraag naar Anja of Lonneke. Zij helpen u graag verder!

Steeds meer mensen willen af van standaardmaten en modules en kiezen ervoor om van de keuken een unieke ruimte te maken.

Een goed keukenontwerp is daarbij onmisbaar. Maar als alles mogelijk is, waar moet u dan in hemelsnaam beginnen? Interieurarchitecte Lonneke vertelt u wat er zoal bij komt kijken als u kiest voor een keukenontwerp bij Hubbers interieurmakers.

“De eerste keuze die u moet maken is meteen de belangrijkste”, vertelt interieurarchitecte Lonneke. “Wat is de beschikbare ruimte? Want dat wordt tenslotte het speelveld voor het ontwerp.”

Gebruiksgemak

Een belangrijke factor waar Lonneke rekening mee houdt tijdens het ontwerpproces is het gebruiksgemak. Naast dat een keuken er esthetisch goed uit moet zien, moet een keuken ook voorzien zijn van een praktische indeling. Tijdens het ontwerpproces houdt de interieurarchitecte van Hubbers interieurmakers daarom rekening met de denkbeeldige keukendriehoek; de verbinding tussen het spoelgebied, koelkast en kookgebied.

De sfeer van uw keuken

Het materiaal en de kleur van de keukenkasten en werkblad bepalen uiteindelijk de sfeer van uw keuken. Door de uitvoerige mogelijkheden in materialen, kleuren en beslag creëren we de stijl die aansluit bij uw wensen en woonomgeving.

Vergeet de aansluitpunten niet!

Plaats u uw keuken in een nog te bouwen woning of gaat u voor een complete keukenrenovatie? Beide biedt u de mogelijkheid te kiezen waar de aansluitpunten voor elektra en water aan wilt leggen. Bij een gedeeltelijke renovatie moet er soms rekening worden gehouden de bestaande aansluitpunten te volgen. Dit beperkt u bij de keuze van een keukenindeling. Op het keukenontwerp van Hubbers interieurmakers wordt correct en heel precies de aansluitpunten aangegeven. Dit voorkomt dat er in een later stadium verplaatsing moet plaatsvinden, dit kost namelijk veel moeite en geld.

Benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor een keukenontwerp bij Hubbers interieurmakers? Interieurarchitecte Lonneke maakt graag een vrijblijvende afspraak voor een kennismakingsgesprek. Samen met u zet ze uw keukenwensen om in beeld.

Uw ontwerp laten realiseren?

Heeft u al een ontwerp en bent u op zoek naar de juiste partij om uw ontwerp te laten realiseren. Onze realisatie afdeling ontvangt u graag in ons atelier om de mogelijkheden te bespreken.

Wat is het verschil tussen een gewone keuken en een maatwerk keuken?

We leggen het graag aan u uit aan de hand van drie voordelen.

Unieke integratie in uw interieur

Wij vinden dat een keuken niet een op zichzelf staand object is. De keuken moet mooi aansluiten bij de rest van het interieur. Dit kan alleen met maatwerk keukens. Het materiaal uit uw interieur gebruiken we bijvoorbeeld ook in uw keuken. Of wellicht sluit uw keuken naadloos aan op de inbouwkast. Wij hebben ideeën genoeg en we realiseren ze ook voor u.

Perfect passend

Een maatwerk keuken is heel erg geschikt voor ruimtes met moeilijke hoeken of schuine wanden. Maatwerk keukens hebben namelijk geen beperking in maat en vorm. Passtukken en loze ruimte komen op deze manier niet voor in uw keuken. Door maatwerk toe te passen halen we alles uit de beschikbare ruimte.

hubbers interieurmakers keuken op maat

Nog meer vrijheid in materiaal

Dacht u dat u bij een standaard keuken veel te kiezen had? Met een maatwerk keuken heeft u pas echt alle vrijheid. Elk materiaalsoort, kleur of beslag is mogelijk. In onze werkplaats maken we van elk materiaalsoort een prachtige keuken

Benieuwd wat een maatwerk keuken voor u kan doen? Laat u op onze website inspireren of vraag vandaag nog één van onze interieurarchitecten om advies.

Een villa uit de jaren ’90 ondergaat een gedaanteverwisseling

De oude eigenaar verhuist naar een appartement, de nieuwe eigenaren willen een huis van deze tijd. De tijd verandert, een huis verandert mee.

Hubbers interieurmakers tekende verrassende oplossingen. Verbond ruimtes met elkaar, zowel horizontaal als verticaal. Licht en ruimte van binnen naar buiten, van buiten naar binnen. En natuurlijk een gezond binnenklimaat. Mooie betimmeringen en meubilair, mooie kleuren en materialen. Alles tot in detail voorbereid en passend binnen budget.

De sloper is al vertrokken, een team van betrokken vakmensen is gestart met het maken van een prachtige villa, een villa van deze tijd.

Al springen deurkrukken in huis vaak niet meteen in het oog, wanneer de juiste harmonie getroffen word tussen deurbeslag en deur worden er elementen toegevoegd die het interieur een stukje spannender en completer maken.

De nieuwe trend zwart is niet nieuw in de sierbeslag wereld, het bestaat althans al jaren. Men weet het alleen steeds meer te waarderen en in vrijwel ieder interieur toe te passen. Neem bijvoorbeeld de combinatie van zwart deurbeslag tegen een wit gekleurde deur: twee uiterste kleuren die juist zo goed samen gaan.

Afbeelding van wit geschilderde deur met zwart deurbeslag van Intersteel

Het zorgt voor een contrastrijk effect.

Van de voordeur, via de gang naar de andere woonvertrekken; voor iedere ruimte zijn er zwarte accessoires in de markt beschikbaar. Denk hierbij aan veiligheidsbeslag, deurknoppen, wc-rozetten en deurstoppers met een scala aan variaties in vorm en-/of stijl.

Afbeelding van wit geschilderde deur met zwart deurbeslag van Intersteel

Afbeelding van wit geschilderde deur met zwart deurbeslag van Intersteel
Afbeeldingen www.intersteel.nl

Het leuke van deze elementaire kleur is dat ze in bijna alle interieurs toepasbaar zijn. Of uw interieur nu modern of een landelijk tintje heeft… Zwart kan altijd.

Ook nieuwsgierig geworden naar wat de mogelijkheden bij u thuis zijn? Laat u adviseren door Hubbers interieurmakers, en neem vrijblijvend contact op.

Uniek, puur en multifunctioneel

De Hubbers interieurmakers deurgreep is een ontwerp van Hubbers en wordt exclusief voor Hubbers gegoten en speciaal toegepast op Hubbers producten.

 • Unieke greep voor schuif- taats- draai- en kastdeuren
 • Gemaakt van detiro legering
 • Toepasbaar vanaf 18mm deurdikte
 • Geschikt voor volledig tussen wanden geplaatste schuifdeuren
 • Biedt ruimte aan tocht- en aanslagprofielen
 • Onzichtbare bevestiging

Zaterdag 15 april vindt de jaarlijkse Woonbeurs Nijmegen plaats in Concertgebouw de Vereeniging.

In diverse stands presenteren makelaars, woningcorporaties en ontwikkelaars wat er te koop en te huur is in de regio Nijmegen. Na het kiezen van een woning, appartement of bouwlocatie gaan veel mensen tevreden naar huis. Jammer, want ze slaan een belangrijke stap naar duurzaam woongeluk over: het raadplegen van een interieurarchitect. Een gemiste kans vinden de interieurarchitecten van Hubbers interieurmakers. Die weten als geen ander wat er mogelijk is binnen de grenzen van uw woonruimte en budget. Vergeet standaardindelingen, omarm de verrassing en zet de doorslaggevende stap naar úw droomhuis.

Het team van Hubbers interieurmakers combineert respect voor het ontwerp van de ontwikkelaar met wensen van de bewoner. De teamleden hebben kennis van (bouw)techniek, (binnenhuis)architectuur en styling, maar ook het vermogen buiten de lijntjes te kleuren. Door in een vroeg stadium uw dromen te verwoorden, maken wij met creativiteit en kunde van elke woning úw woning.

Visual presenatie van Hubbers interieurmakers tijdens de woonbeurs in de Vereeniging Nijmegen
Sneak preview beursstand Hubbers interieurmakers

Dus moet alles anders? Wilt u uitbreiden? Verbouwen? Heeft u behoefte aan iemand die verder denkt dan het casco? Ga eens praten met onze interieurarchitecten Ton, Anja of Lonneke tijdens de woonbeurs Nijmegen. U benoemt uw woonwensen en samen schrijven we ze op in uw persoonlijke Hubbers notitieblok.

Datum: zaterdag 15 april
Tijd: van 11:00 uur tot 15:00 uur
Locatie: Concertgebouw De Vereeniging
Adres: Keizer Karelplein 2D, 6511 NC Nijmegen
De toegang is gratis