Binnenkijken bij

Peter-Paul en Rianne: “We wilden wat anders”.

Peter-Paul en Rianne hadden een keuken die verouderd was. Na heel wat bezoekjes in keukenwinkels en door hun ogen open te houden bij vrienden en familie, kwamen ze tot een duidelijke conclusie: ze wilden iets anders. Iets wat niet standaard te verkrijgen is bij een keukenbouwer en wat naadloos aansluit bij hun kritische blik op interieurs. En zo kwamen ze uiteindelijk bij Hubbers terecht. Een mooi project, waar we met veel plezier aan gewerkt hebben. We stelden Peter-Paul en Rianne een aantal vragen over dit project.

hubbers interieurmakers keuken op maat

Inspiratie verzamelen

Peter-Paul en Rianne hebben al jaren veel interesse in alles wat met interieur te maken heeft. Rianne: “We bezoeken regelmatig woonwinkels en de laatste tijd ook keukenzaken en waar we komen houden we onze ogen open om inspiratie te verzamelen. Sinds kort zijn we beiden gepensioneerd en brengen we onze tijd graag door in onze vakantiewoning in het zuiden van Frankrijk, maar we willen ook dat onze woning in Nederland aanvoelt als een warm thuis.”

Hulp nodig bij de keuken

De keuken aanpakken in het huis in Nijmegen stond al een tijd op de wensenlijst van Peter-Paul en Rianne, omdat de keuken wat verouderd was. “Ondanks dat we de afgelopen jaren veel ideeën hebben opgedaan, hadden we professionele hulp nodig. We bleven stoeien met de vraag; hoe zorgen we ervoor dat onze keuken wordt uitgebreid, maar er geen steriele keuken in het zicht komt vanuit de woonkamer?”

hubbers interieurmakers keuken op maat

Wij wilde iets anders

Elke keer als ze bij vrienden of familie thuiskwamen of bij keukenbedrijven langsgingen, realiseerden ze zich dat de keukens er bijna allemaal hetzelfde uitzagen. Rianne: “Wij vinden het leuk om iets anders te hebben en niet iets standaards. Daarnaast is onze keuken klein, heeft hij geen enkele rechte hoek en de muur aan de voorzijde van de woning is afgerond. De vorm van de keuken was dusdanig complex, dat we gekozen hebben voor een maatwerk keuken.”

hubbers interieurmakers keuken op maat

Hubbers interieurmakers is de juiste partij

Al zoekende naar de juiste hulp, zag Peter-Paul een advertentie van Hubbers interieurmakers. “Peter-Paul was getroffen door de slogan ‘Daar hadden we zelf nooit aan gedacht’, die in de advertentie stond. “Naar zo’n partner, die met eigen ideeën kwam, waren we op zoek”, aldus Rianne. Er werd contact gezocht en onze interieurarchitecte Anja ging met veel plezier aan de slag met de wensen en ideeën van Peter-Paul en Rianne.

Rianne: “We hadden wel eens vaker met een interieurarchitect samengewerkt, maar we wilden een frisse blik. We zochten iemand die met een ander oog naar onze ruimtes keek en die met eigen ideeën kwam. Anja deed dit zeker!”

Het past perfect

“Na het zien van de eerste ontwerptekeningen van Anja waren we meteen enthousiast over de indelingen. Het voorgestelde marmeren werkblad en notenhout voor de hoge kasten zorgden in de beginfase nog wel voor enige twijfel. Tijdens onze tweede afspraak in het atelier van Hubbers interieurmakers bespraken we nog eens de voorgestelde materialen. Doordat we de materiaalmonsters mee naar huis mochten nemen, was de twijfel al snel weg; de voorgestelde materialen van Anja passen juist perfect!”

hubbers interieurmakers keuken op maat

Elke dag genieten

Peter-Paul en Rianne genieten elke dag van hun nieuwe keuken. “Anja heeft een prachtige oplossing gevonden voor ons vraagstuk. En we genieten iedere dag van het zicht op de notenhouten kast, het marmeren werkblad en de boekenkast die doorloopt in de woonkamer.”

Denken in oplossingen

Hubbers interieurmakers heeft niet alleen zorg gedragen voor de realisatie van onze keuken. Er werd tijdens het hele traject meegedacht om oplossingen te bedenken voor probleempjes en om het resultaat te verbeteren. Het hele team heeft er alles aan gedaan om onze keuken perfect te laten zijn.”

Een geslaagd project, waar we trots op zijn!

Vertaling van ontwerp naar inrichting

Na ontwerp van Van Aken Architecten in samenwerking met Inside Interiors, is Hubbers interieurmakers gevraagd om het ontwerp te realiseren voor het nieuwe kantoorpand van Kersten Retail BV in Elst.

Deze onderneming ontwikkelt en realiseert technische hoogwaardige installaties en voorzieningen voor de top van de Nederlandse retailwereld. Met ruim 300 medewerkers beheersen ze alle disciplines op het gebied van installatietechnieken. Wat ook een belangrijk uitgangspunt in het ontwerp is geweest.

Afbeelding van de realisatie van het kantoorpand Kersten Retail BV door Hubbers interieurmakers

Realisatie maatwerk vergadertafel met massief eiken blad en staal onderstel

Naast een deels open werkvloer is er de mogelijkheid gecreëerd om op diverse manieren te overleggen. In één van de vergaderruimtes realiseerde Hubbers interieurmakers een 5,5 meter lange massief eiken vergadertafel, met een stalen onderstel.

Momenteel monteren onze monteurs op deze locatie onder andere nog de pantry’s, garderobekasten, maatwerk zitbanken en de receptiebalie. Het vernieuwde kantoor zal binnenkort opgeleverd worden.

Licht eiken maatwerk vakken pantry voor zakelijke interieurproject

Afbeelding van de realisatie van de pantry voor Kersten Retail BV door Hubbers interieurmakers

Afbeelding van de realisatie van de garderobekasten voor Kersten Retail BV door Hubbers interieurmakers

 

Binnenkijken bij

“We zijn van het dorp naar de stad verhuisd, maar alles voelt nu al heel vertrouwd.”

Jaren hebben wij in een klein dorp aan de dijk gewoond. Met veel privacy en veel ruimte. We zijn naar de stad verhuisd, om alle lol van de stad binnen handbereik te hebben; de restaurantjes, het centrum, het uitgaansleven. We hebben het huis uitgezocht voor de locatie en we wilden een huis om oud in te worden. Daarom hebben we gekozen voor deze patiobungalow. Op dit moment is er een bovenverdieping met een slaap- en badkamer. Het huis is zo gebouwd dat alles uiteindelijk gelijkvloers kan worden.

Vier foto's van een verbouwde bungalow met screen aan buitenzijde in verschillende standen

Maatwerk badkamermeubel met eiken fronten en een corian wit blad

Detail van maatwerk wit bed achterwand met moderne nachtlampjes

Patiobungalow

Wat verrassend is aan dit huis is dat er van de jaren 70 look aan de buitenkant, van binnen niets te zien is. Het hele huis is gestript. Alleen het plafond en de voorkant zijn gebleven, de rest is allemaal naar onze wens ingericht. Hubbers interieurmakers heeft ons van het begin tot eind in deze verbouwing begeleid en zorg gedragen voor het ontwerp en advies. Wij vinden het erg prettig om met Hubbers interieurmakers te werken. Ton Hubbers luistert goed naar wat je zegt en zijn stijl van invullen vinden wij erg mooi.

Details

We hebben een half jaar de tijd genomen om samen met Hubbers interieurmakers te kijken hoe wij van dit huis ons thuis konden maken. Ton Hubbers vindt details belangrijk. De vloertegels lopen bijvoorbeeld door naar buiten. En alle naden van de tegels lopen daarbij netjes door. De detaillering die hij belangrijk vindt, vinden wij dan vaak verrassend.

Detail van een werkblad in een keuken die in één lijn doorloopt naar het buitengebied

Detail van maatwerk trappenportaal, ontworpen door de interieurarchitecten van Hubbers interieurmakers

Detail van eetkamertafel met een blauw blad en ronde stoelen met blauwe zitting

Compact en riant

Het huis is licht en open. Het past helemaal bij ons. Het is compact en tegelijkertijd riant. De meeste spullen zijn meegenomen uit het vorige huis. We hebben een selectie gemaakt. Maar de kleuren van onze meubels pakken in het nieuwe huis heel mooi uit. Alleen in de woonkamer zijn nieuwe kleuren gekomen, daar is alles meer blauw/grijs.

Licht eiken keuken met een rvs werkblad en witte moderne barkrukken

Woonkamer met een moderne eetkamertafel met ronde stoelen met op de achtergrond een grijze bank en blauwe fauteuil

Favoriet

Wij genieten van de rustige uitstraling en het comfort dat dit huis ons biedt. Een favoriet element van ons huis zijn de grote kozijnen met uitzicht op de tuin. Het geeft ons het gevoel van openheid en ruimte. Als de zomer weer aanbreekt kunnen deuren naar de tuin open, waardoor het huis en de tuin een geheel worden. We kijken er nu al naar uit om met onze kleinkinderen in de tuin te gaan zitten.

Uitzicht vanaf het terras naar een tuin met groen gras en op de achtergrond zicht op de glazen pui van een verbouwde bungelow

 

Binnenkijken bij

Royal HaskoningDHV Angelique: “Onze nieuwe locatie heeft veel licht en ruimte.’’

We zijn verhuisd van de Barbarossastraat naar het FiftyTwo-gebouw aan het Jonkerbosplein in Nijmegen. Met het oog op duurzaamheid, vonden we het niet bij onze visie passen om iets nieuws te gaan bouwen. De nieuwe locatie voldoet aan alle moderne eisen en sluit beter aan bij ons huisvestingsbeleid dat gericht is op duurzaamheid, flexibiliteit, bereikbaarheid en meer synergie tussen de verschillende bedrijfsonderdelen.

Blog_Binnenkijken bij Royal HaskoningDHV_01

Interieur

Royal HaskoningDHV heeft Hubbers interieurmakers benaderd voor ontwerp en realisatie van de grote wand- en kastmeubels. Ook hebben ze onze nieuwe receptie gemaakt. Waar we bij Royal HaskoningDHV met name erg blij mee zijn, is dat Hubbers interieurmakers ons kantoor licht en ruimte heeft gegeven. Daarbij is de nieuwe huisstijl in de complete inrichting volledig doorgevoerd. Op de verschillende verdiepingen en afdelingen zijn de kleuren groen en blauw terug te vinden. Het gebruik van materiaal, kleur en afmetingen van elke ruimte communiceert het bedoelde gebruik. In het midden van elke verdieping bevinden zich de ‘’levendigere’’ onderdelen van het kantoor zoals: koffiecorners, projectruimtes en kopieermachines. In onze vernieuwde ontvangstruimte, waar ook een koffiecorner staat, komt tegenwoordig iedereen met plezier koffie halen.

Blog_Binnenkijken bij Royal HaskoningDHV_06

Verbinding

De nadruk is gelegd op een flexibel werkconcept dat uitnodigt om mensen en kennis te verbinden. Om dit te verwezenlijken zijn alle verdiepingen van dezelfde faciliteiten voorzien. Er zijn standaard werkplekken in de open ruimtes, naast kleine telefooncellen, concentratieruimtes en projectruimtes. De projectruimtes hebben verschillende afmetingen met verschillende voorzieningen, zoals smartboards, whiteboardwanden en videoconferentie-apparatuur. Dit maakt overleggen voor onze medewerkers een stuk makkelijker.

Blog_Binnenkijken bij Royal HaskoningDHV_05

Blog_Binnenkijken bij Royal HaskoningDHV_02

Open dag

Tijdens de hele verbouwing hebben we de samenwerking met de monteurs van Hubbers als zeer prettig ervaren. Zij waren altijd bereid om met ons mee te denken. Samen zijn we gekomen tot een ontzettend mooi resultaat. Om dit te vieren, maar ook de verhuizing af te sluiten en onze nieuwe huisstijl te introduceren, is er een open dag georganiseerd. Iedereen was benieuwd naar de nieuwe locatie. Het resultaat is een flexibele en comfortabele werkomgeving waarin samenwerking, interactie en innovatie gestimuleerd worden. Iets waar wij ontzettend trots op zijn.

Blog_Binnenkijken bij Royal HaskoningDHV_04

 

Binnenkijken bij

Geert: “Het uitzicht vanuit de slaapkamer zorgt ervoor dat je ontspant, ik kijk dan ook bijna nooit televisie.”

Voor de verbouwing woonden we al zestien jaar in dit huis. Tot die tijd hebben we, wat het interieur betreft, altijd alles zelf gedaan. Op een gegeven moment wilden we er toch graag, iemand met kennis van interieurs, bij betrekken. Via een vriend zijn we toen bij Ton Hubbers terecht gekomen. Ton heeft al onze wensen in een ontwerp verwerkt.

Blog_Binnenkijken bij Geert Pruyn_03

In één lijn

In ons familiebedrijf De Boer Machines ben ik veel bezig met technische systeem oplossingen voor onze klanten waarbij in het logistiek lay-out ontwerp naar rechte lijnen wordt gestreefd. In het plafond zou bijvoorbeeld eigenlijk een drempeltje komen, maar dat ging er bij mij niet in. Ton zag dit gelukkig ook niet zitten: het moest niet en zou dan ook niet gebeuren. Er is toen van alles geregeld in de constructie om ervoor te zorgen dat alles weer mooi in één lijn zou doorlopen en zo laag mogelijk zou blijven.

Indeling

We hebben lang nagedacht over de indeling van de ruimtes. Er zijn altijd dingen die je vanaf het begin af aan liever anders had gedaan. Zo wilden we eigenlijk een lange eettafel die moest aansluiten op de keuken. Sommige dingen waren helaas niet haalbaar en daar moet je dan oplossingen voor zoeken. We hebben toen een wand laten plaatsen in het midden van de ruimte. De inspiratie hiervoor vonden we in de boeken van architect Piet Boon. Het is uiteindelijk een prettige omgeving geworden door het enerzijds strakke interieur, anderzijds is het toch losjes en warm. Hubbers heeft ons advies gegeven bij het indelen van de ruimtes en zorg gedragen voor zowel het ontwerp en realisatie van het interieur en exterieur.

Blog_Binnenkijken bij Geert Pruyn_01

Uitzicht

De fijnste plek in het huis vind ik onze slaapkamer. De hele positionering is zo gemaakt dat de nadruk op het uitzicht ligt. Het zorgt ervoor dat je ontspant, ik kijk dan ook bijna nooit televisie.

Blog_Binnenkijken bij Geert Pruyn_02

Sterrenhemel

Techneut als ik ben, maak ik zelf af en toe ook graag dingen. In onze douche maakte ik daarom voor mijn vrouw een sterrenhemel. Zoiets vind ik gewoon leuk om te doen: het geeft ons huis iets extra speciaals.

Blog_Binnenkijken bij Geert Pruyn_05

Terras

Als één van de laatste projecten hebben we een tuin aangelegd met daarin een zwemvijver. Als je in de hoek van de keuken aan de vierkante eetkamertafel zit, heb je het gevoel dat je in de tuin zit. We hebben er bewust voor gekozen om de hele achterwand van glas te maken, zodat je de tuin in kijkt. Dit sluit goed aan op ons terras buiten. Je kunt er in elk seizoen optimaal zitten door de geplaatste terrasheaters. We zitten er als we bezoek hebben, maar ook onze kinderen genieten er met hun vrienden tot in de vroege uurtjes van.

Blog_Binnenkijken bij Geert Pruyn_04

 

Binnenkijken bij

Monique: “Verhuizen naar een huis, met een landelijk uitzicht, voelde als thuiskomen”.

Ik ben opgegroeid op het platteland van Twente, dit maakt dat ik veel waarde hecht aan een landelijk uitzicht. Een aantal jaren heb ik in een nieuwbouw wijk gewoond, waar de tuinen tegen elkaar aan zaten. Verhuizen naar dit huis, met uitzicht op de landerijen, voelde voor mij echt als thuiskomen. Het hele ontwerp van het huis is dan ook op het uitzicht ingericht.
Lees meer