Via de trap naar je eigen speelhut, staren naar je eigen sterrenhemel en slapen in je eigen prinsessenbed. Dat is toch de droom van elk kind? Samen met Kolenik architecten hebben we onder andere deze kinderkamer gerealiseerd. Daarnaast hebben we ook maatwerk meubels gemaakt voor de andere ruimtes in het huis. Dit project staat nu het in het stijlboek van de Art of Living. Het artikel kunt u hieronder bekijken.

Inleiding

Keuken en woonkamer

Master bedroom

Kinderkamer

Badkamer

Peter-Paul en Rianne: “We wilden wat anders”.

Peter-Paul en Rianne hadden een keuken die verouderd was. Na heel wat bezoekjes in keukenwinkels en door hun ogen open te houden bij vrienden en familie, kwamen ze tot een duidelijke conclusie: ze wilden iets anders. Iets wat niet standaard te verkrijgen is bij een keukenbouwer en wat naadloos aansluit bij hun kritische blik op interieurs. En zo kwamen ze uiteindelijk bij Hubbers terecht. Een mooi project, waar we met veel plezier aan gewerkt hebben. We stelden Peter-Paul en Rianne een aantal vragen over dit project.

hubbers interieurmakers keuken op maat

Inspiratie verzamelen

Peter-Paul en Rianne hebben al jaren veel interesse in alles wat met interieur te maken heeft. Rianne: “We bezoeken regelmatig woonwinkels en de laatste tijd ook keukenzaken en waar we komen houden we onze ogen open om inspiratie te verzamelen. Sinds kort zijn we beiden gepensioneerd en brengen we onze tijd graag door in onze vakantiewoning in het zuiden van Frankrijk, maar we willen ook dat onze woning in Nederland aanvoelt als een warm thuis.”

Hulp nodig bij de keuken

De keuken aanpakken in het huis in Nijmegen stond al een tijd op de wensenlijst van Peter-Paul en Rianne, omdat de keuken wat verouderd was. “Ondanks dat we de afgelopen jaren veel ideeën hebben opgedaan, hadden we professionele hulp nodig. We bleven stoeien met de vraag; hoe zorgen we ervoor dat onze keuken wordt uitgebreid, maar er geen steriele keuken in het zicht komt vanuit de woonkamer?”

hubbers interieurmakers keuken op maat

Wij wilde iets anders

Elke keer als ze bij vrienden of familie thuiskwamen of bij keukenbedrijven langsgingen, realiseerden ze zich dat de keukens er bijna allemaal hetzelfde uitzagen. Rianne: “Wij vinden het leuk om iets anders te hebben en niet iets standaards. Daarnaast is onze keuken klein, heeft hij geen enkele rechte hoek en de muur aan de voorzijde van de woning is afgerond. De vorm van de keuken was dusdanig complex, dat we gekozen hebben voor een maatwerk keuken.”

hubbers interieurmakers keuken op maat

Hubbers interieurmakers is de juiste partij

Al zoekende naar de juiste hulp, zag Peter-Paul een advertentie van Hubbers interieurmakers. “Peter-Paul was getroffen door de slogan ‘Daar hadden we zelf nooit aan gedacht’, die in de advertentie stond. “Naar zo’n partner, die met eigen ideeën kwam, waren we op zoek”, aldus Rianne. Er werd contact gezocht en onze interieurarchitecte Anja ging met veel plezier aan de slag met de wensen en ideeën van Peter-Paul en Rianne.

Rianne: “We hadden wel eens vaker met een interieurarchitect samengewerkt, maar we wilden een frisse blik. We zochten iemand die met een ander oog naar onze ruimtes keek en die met eigen ideeën kwam. Anja deed dit zeker!”

Het past perfect

“Na het zien van de eerste ontwerptekeningen van Anja waren we meteen enthousiast over de indelingen. Het voorgestelde marmeren werkblad en notenhout voor de hoge kasten zorgden in de beginfase nog wel voor enige twijfel. Tijdens onze tweede afspraak in het atelier van Hubbers interieurmakers bespraken we nog eens de voorgestelde materialen. Doordat we de materiaalmonsters mee naar huis mochten nemen, was de twijfel al snel weg; de voorgestelde materialen van Anja passen juist perfect!”

hubbers interieurmakers keuken op maat

Elke dag genieten

Peter-Paul en Rianne genieten elke dag van hun nieuwe keuken. “Anja heeft een prachtige oplossing gevonden voor ons vraagstuk. En we genieten iedere dag van het zicht op de notenhouten kast, het marmeren werkblad en de boekenkast die doorloopt in de woonkamer.”

Denken in oplossingen

Hubbers interieurmakers heeft niet alleen zorg gedragen voor de realisatie van onze keuken. Er werd tijdens het hele traject meegedacht om oplossingen te bedenken voor probleempjes en om het resultaat te verbeteren. Het hele team heeft er alles aan gedaan om onze keuken perfect te laten zijn.”

Een geslaagd project, waar we trots op zijn!

Na ontwerp van Van Aken Architecten in samenwerking met Inside Interiors, is Hubbers interieurmakers gevraagd om het ontwerp te realiseren voor het nieuwe kantoorpand van Kersten Retail BV in Elst.

Deze onderneming ontwikkelt en realiseert technische hoogwaardige installaties en voorzieningen voor de top van de Nederlandse retailwereld. Met ruim 300 medewerkers beheersen ze alle disciplines op het gebied van installatietechnieken. Wat ook een belangrijk uitgangspunt in het ontwerp is geweest.

Afbeelding van de realisatie van het kantoorpand Kersten Retail BV door Hubbers interieurmakers

Realisatie maatwerk vergadertafel met massief eiken blad en staal onderstel

Naast een deels open werkvloer is er de mogelijkheid gecreëerd om op diverse manieren te overleggen. In één van de vergaderruimtes realiseerde Hubbers interieurmakers een 5,5 meter lange massief eiken vergadertafel, met een stalen onderstel.

Momenteel monteren onze monteurs op deze locatie onder andere nog de pantry’s, garderobekasten, maatwerk zitbanken en de receptiebalie. Het vernieuwde kantoor zal binnenkort opgeleverd worden.

Licht eiken maatwerk vakken pantry voor zakelijke interieurproject

Afbeelding van de realisatie van de pantry voor Kersten Retail BV door Hubbers interieurmakers

Afbeelding van de realisatie van de garderobekasten voor Kersten Retail BV door Hubbers interieurmakers

 

“We zijn van het dorp naar de stad verhuisd, maar alles voelt nu al heel vertrouwd.”

Jaren hebben wij in een klein dorp aan de dijk gewoond. Met veel privacy en veel ruimte. We zijn naar de stad verhuisd, om alle lol van de stad binnen handbereik te hebben; de restaurantjes, het centrum, het uitgaansleven. We hebben het huis uitgezocht voor de locatie en we wilden een huis om oud in te worden. Daarom hebben we gekozen voor deze patiobungalow. Op dit moment is er een bovenverdieping met een slaap- en badkamer. Het huis is zo gebouwd dat alles uiteindelijk gelijkvloers kan worden.

Vier foto's van een verbouwde bungalow met screen aan buitenzijde in verschillende standen

Maatwerk badkamermeubel met eiken fronten en een corian wit blad

Detail van maatwerk wit bed achterwand met moderne nachtlampjes

Patiobungalow

Wat verrassend is aan dit huis is dat er van de jaren 70 look aan de buitenkant, van binnen niets te zien is. Het hele huis is gestript. Alleen het plafond en de voorkant zijn gebleven, de rest is allemaal naar onze wens ingericht. Hubbers interieurmakers heeft ons van het begin tot eind in deze verbouwing begeleid en zorg gedragen voor het ontwerp en advies. Wij vinden het erg prettig om met Hubbers interieurmakers te werken. Ton Hubbers luistert goed naar wat je zegt en zijn stijl van invullen vinden wij erg mooi.

Details

We hebben een half jaar de tijd genomen om samen met Hubbers interieurmakers te kijken hoe wij van dit huis ons thuis konden maken. Ton Hubbers vindt details belangrijk. De vloertegels lopen bijvoorbeeld door naar buiten. En alle naden van de tegels lopen daarbij netjes door. De detaillering die hij belangrijk vindt, vinden wij dan vaak verrassend.

Detail van een werkblad in een keuken die in één lijn doorloopt naar het buitengebied

Detail van maatwerk trappenportaal, ontworpen door de interieurarchitecten van Hubbers interieurmakers

Detail van eetkamertafel met een blauw blad en ronde stoelen met blauwe zitting

Compact en riant

Het huis is licht en open. Het past helemaal bij ons. Het is compact en tegelijkertijd riant. De meeste spullen zijn meegenomen uit het vorige huis. We hebben een selectie gemaakt. Maar de kleuren van onze meubels pakken in het nieuwe huis heel mooi uit. Alleen in de woonkamer zijn nieuwe kleuren gekomen, daar is alles meer blauw/grijs.

Licht eiken keuken met een rvs werkblad en witte moderne barkrukken

Woonkamer met een moderne eetkamertafel met ronde stoelen met op de achtergrond een grijze bank en blauwe fauteuil

Favoriet

Wij genieten van de rustige uitstraling en het comfort dat dit huis ons biedt. Een favoriet element van ons huis zijn de grote kozijnen met uitzicht op de tuin. Het geeft ons het gevoel van openheid en ruimte. Als de zomer weer aanbreekt kunnen deuren naar de tuin open, waardoor het huis en de tuin een geheel worden. We kijken er nu al naar uit om met onze kleinkinderen in de tuin te gaan zitten.

Uitzicht vanaf het terras naar een tuin met groen gras en op de achtergrond zicht op de glazen pui van een verbouwde bungelow