Aanzicht verbouwde woonhuis door interieurarchitecten van Hubbers interieurmakers

Compact en Riant

 

De jaren 70 kende de hoogste bouwproductie van de Nederlandse geschiedenis, een periode van revolutiebouw. Het waren ook de jaren waarin gas en elektra weinig kostten, hierdoor was er weinig aandacht voor isolatie. Dat tijdsbeeld was goed te ‘proeven’ in de patio bungalow, gelegen in een gewilde wijk met tientallen vrijwel identiek geschakelde bungalows. Hubbers interieurmakers tekende voor het ontwerp van uitbreiding en transformatie van een van deze bungalows tot een comfortabel en riant levensloopbestendig woonhuis. Ingesloten tussen bungalows is slechts de voorgevel en een kleine torenachtige verdieping  bewaard gebleven. Veranderen  van deze bouwdelen is uit den boze daar ze één beeld vormen met de aangrenzend geschakelde bungalows.

Het vaste meubilair zoals de keuken, de sanitair meubels, de slaapkamer met de inloopgarderobe en de schuif- en taatsdeuren komen uit de meubelmakerij van Hubbers interieurmakers. Martens bouw uit Beugen was hoofdaannemer.

OVerzichtsfoto van buitenzijde particuliere woningDe verdieping is uitgebreid met twee gastenkamers, een badkamer en een toilet. De volglas puien met drie paar ranke dubbele deuren. Op het zuiden een brede veranda met lichtstraat en op het westen een dak overstek van 1,5 meter dat aan de buitenzijde is voorzien van transparante zonwering. Met deze voorzieningen blijft het huis op warme dagen koel en wordt inval van verblindend direct zonlicht voorkomen.

Het buitengebied kent een mooi details van een lichtstraat in het veranda dak
Buitenkeuken die door de vol glas pui naar binnen lijkt te steken

Het buitengebied kent mooie details zoals de lichtstraat in het veranda dak en de buitenkeuken die door de vol glas pui naar binnen lijkt te steken.

De bovenlichten aan de straatzijde maken de woning licht en open. Het plafond lijkt boven de gevels te zweven.
De bovenlichten aan de straatzijde maken de woning licht en open. Het plafond lijkt boven de gevels te zweven.

De woonkamer vanuit twee standpunten gezien. In plaats van een haard is er een kleine hout gestookte kachel die staat tussen de muurtjes die de zware schoorsteen boven het dak dragen. De bovenlichten aan de straatzijde maken de woning licht en open. Het plafond lijkt boven de gevels te zweven.

Maatwerk Hubbers interieurmakers schuifdeuren in woning
De bovenzijde van de trap is uitgevoerd in gerookt eiken, de onderzijde geschilderd in de kleur van de wanden

De nieuwe trap verbindt de kelder, de begane grond en de verdieping. De bovenzijde van de trap is uitgevoerd in  gerookt eiken, de onderzijde geschilderd in de kleur van de wanden.

De keuken met het blad dat bijna naadloos overgaat naar de buitenkeuken
De twee werkbladen hebben verschillende hoogtes van 90 en 97 cm. Ergonomisch afgestemd op verschillende werkzaamheden en lichaamslengtes van de bewoners

De keuken met het blad dat bijna naadloos overgaat naar de buitenkeuken. De twee werkbladen hebben verschillende hoogtes van 90 en 97 cm. Ergonomisch afgestemd op verschillende werkzaamheden en lichaamslengtes van de bewoners. Onder de bovenkasten heeft een klein kluisje, ooit verstopt in de oude bijkeuken de slopershamer overleefd. Een mooi plekje voor de fijnste kruiden en oliën. 

De oude open trap verdween. Nu staat er een sidetable met daarboven een spiegel
Maatwerk Hubbers interieurmakers schuifdeuren in woning

De oude open trap verdween. Nu staat er een side table met daarboven een spiegel. In de voordeur een ‘spreekluikje’, een vergeten artefact dat bijdraagt aan veiligheid. Al jarenlang in ontwerpen van Hubbers toegepast net zo als de fraaie schuif- en taatsdeuren.

Badkamer functioneel, minimaal betegeld en maximaal comfort
Toilet; functioneel, minimaal betegeld en maximaal comfort.

Badkamer en toilet; functioneel, minimaal betegeld en maximaal comfort.

De bed achterwand met twee zwevende nachtkastjes met laden en twee ‘Colien’ leeslampjes gecombineerd met schakelaars voor drie lichtsferen
De bed achterwand met twee zwevende nachtkastjes met laden en twee ‘Colien’ leeslampjes gecombineerd met schakelaars voor drie lichtsferen

De bed achterwand met twee zwevende nachtkastjes met laden en twee ‘Colien’ leeslampjes gecombineerd met schakelaars voor drie lichtsferen.  

Skills Particulier